Opékaní humři se smetanou
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 12 ks Scampi
 - 3 špetka Sůl
 - 1 dl Olej olivový
 - 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Sirup javorový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Sýr Čedar
 - 3 polévková lžíce Mandle plátky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 52.8 mg
 - Vláknina 209.3 mg
 - Vitamín A 209.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé humry - scampi omyjeme, podél hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko a dáme do větší mísy.
 - 
                                2
Připravíme si marinádu: do misky nalijeme olivový olej, přidáme čerstvě pomletý pepř, med, citrónovou šťávu a javorový sirup.
 - 
                                3
Malé humry vložíme do misky a promícháme s marinádou. Na 3 hodiny je dáme uležet.
 - 
                                4
V misce si vyšleháme vejce se solí. Do druhé misky nasypeme hladkou mouku. Omočíme je ve vajíčku, potom je obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) je opečeme z každé strany po 1-2 minutách.
 - 
                                5
Opečené scampi vložíme do zapékací mísy, posypeme mandlovými lupínky, nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou. Mísu se scampi vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme na horním roštu při 220°C-225°C přibližně 8-10 minut dozlatova.
 - 
                                6
Opečené malé humry zdobíme snítkami kopru a hned horké servírujeme.