Zvěřinový guláš se zeleninou
Suroviny
- 400 g Srnčí maso
 - 300 g Jelení maso
 - 300 g Hovězí plec
 - 100 g Slanina vepřová
 - 100 g Olej rostlinný
 - 400 g Cibule
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 20 g Feferony
 - 40 g Mrkev kořen
 - 30 g Celer bulvový
 - 30 g Petržel kořen
 - 150 g Paprika červená
 - 80 g Mouka polohrubá
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 120 g Cibulka jarní
 - 600 g Brambory vařené
 - 80 g Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1004 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 125.2 mg
 - Draslík 1282.1 mg
 - Vláknina 13004.7 mg
 - Vitamín A 13004.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí, jelení a hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo, paprikové lusky bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, slaninu na nudličky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny a mírně rozškvaříme, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme papriky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a rozpustíme ji v tuku. Potom vložíme do hrnce maso. Osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, přidáme feferonku, podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se maso nepřipalovalo a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, spojíme s tukem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme nejméně 20 minut.
 - 
                                4
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou jarní cibulkou.