Pečená rajčata s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Tymián čerstvý
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Salát listový Dubáček
  • 30 g Bazalka
  • 100 g Ančovičky konzervované
  • 3 g Sůl mořská
  • 5 g Hořčice
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 752 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 330.9 mg
  • Vláknina 4371 mg
  • Vitamín A 4371 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do olejem vymazaného pekáče naskládáme rozpůlená rajčata řezem nahoru, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme prolisovaným česnekem a nasekanými listy tymiánu. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 45 minut, až jsou rajčata měkká, ale musí stále držet tvar. Necháme vychladnout.

  • 2

    Zatím v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme krevety a minutu a půl povaříme, až nabydou mléčné barvy. Slijeme a ihned ochladíme studenou vodou.

  • 3

    Do mísy naskládáme rajčata, pokryjeme natrhaným salátem a bazalkou. Pokapeme bohatě zálivkou z oleje, hořčice, citronové šťávy a soli. Navrch rozložíme krevety a ančovičky, ozdobíme nasekanými kapary.

Komentáře k receptu