Vepřové maso s květákem po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 dl Voda pitná
  • 3.84 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 1751.6 mg
  • Vláknina 20525 mg
  • Vitamín A 20525 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 241.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme pokrájené maso a promícháme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme růžičky květáku, ihned je osolíme, aby pustily vodu a rychleji změkly. Květák za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, poté pánev odstavíme.

  • 4

    Na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm zprudka osmahneme maso, obalené v Solamylové směsi. Smažíme přibližně 2 minuty, až zbělá, přidáme sójovou omáčku, kmín, papriku a sůl. Nakonec přisypeme osmahnutý květák, dochutíme octem, důkladně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu