Vepřové maso s pórkem po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Pórek
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 881.3 mg
  • Vláknina 12600 mg
  • Vitamín A 12600 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.

  • 2

    V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet.

  • 3

    Pórek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na silnější kolečka.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme druhou polovinu oleje, přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu