Vepřové maso s pórkem a Marsalou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Vepřová panenka
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Olej olivový
  • 130 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno Marsala
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 147.1 mg
  • Draslík 1656.3 mg
  • Vláknina 9912.3 mg
  • Vitamín A 9912.3 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka, maso poprášíme moukou.

  • 2

    Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, rozšťoucháme s 2/3 másla a mlékem, dochutíme solí. Maso osmažíme na zbylém másle a oleji po dobu 4 minut z každé strany. Poté vyjmeme z pánve, do které přidáme pórek, ten smažíme 3 minuty, přilijeme Marsalu a smažíme další 2 minuty. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme, vrátíme do pánve maso a necháme minutu prohřát. Servírujeme se šťouchanými bramborami.

Komentáře k receptu