Vepřový bůček s fazolovými lusky po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Vepřový bok
  • 150 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 353.3 mg
  • Vláknina 3836.3 mg
  • Vitamín A 3836.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, sterilované fazole scedíme přes síto, necháme okapat.

  • 2

    Kousky masa prudce osmažíme na rozpálené pánvi bez oleje. Když se z masa vypeče tuk, přidáme do pánve sójovou omáčku, kmín a 2 lžíce teplé vody. Směs důkladně promícháme. Pokud je maso křehké a nerozpadá se, přisypeme okapané fazole, přidáme prolisovaný česnek, Vegetu, ocet. Vše zamícháme, směs v pánvi opatrně obrátíme a necháme ještě chvilku prohřát.

  • 3

    Rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme pokrájené naložené plátky masa. Necháme maso zbělat, přilijeme druhou polovinu oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, dolijeme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme, smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu