Studený čočkový salát s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Čočka jedlá
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 259.7 mg
  • Vláknina 10153.8 mg
  • Vitamín A 10153.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme tymián a povaříme přibližně 40 minut do měkka. Poté scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Mezitím připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, tamari pastu, nasekanou cibuli, na kousky nakrájená rajčata, rozmačkaný česnek a šťávu vymačkanou z citronu. Zálivkou přelijeme horkou čočku, zakryjeme poklicí, necháme marinovat a vychladnout. Rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu