Vepřové maso s lilkem po čínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 94.8 mg
 - Draslík 500.7 mg
 - Vláknina 8788.8 mg
 - Vitamín A 8788.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
 - 
                                2
V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme chvíli odležet.
 - 
                                3
Lilek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na kousky. Česnek olůoupeme a krájíme na plátky.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme nakrájený lilek, posolíme ho a smažíme přibližně 10 minut.
 - 
                                5
V druhé pánvi rozehřejeme zbylou část oleje a na ní prudce osmažíme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přendáme k němu osmažený lilek. Za stálého míchání přilijeme sójovou omáčku, přidáme kmín, Vegetu a česnek. Smažíme už jen krátce, aby česnek zůstal polosyrový. Směs podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.