Ovoce v hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
 - Sacharidy 178 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 178 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 506.5 mg
 - Vláknina 10100 mg
 - Vitamín A 10100 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
V jiném hrnci uvedeme do varu 250ml vody s cukrem a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a šťávu zachytíme.
 - 
                                3
Povařené ovoce urovnáme do čistých sklenic.
 - 
                                4
Okapanou šťávu s octovým sirupem zprudka povaříme 10 minut. Hořčici v prášku s trochou povařené tekutiny vymícháme na hladkou pastu a postupně vmícháme zbylou tekutinu. Hořčičným sirupem zalijeme ovoce ve sklenicích, uzavřeme a uchováme na chladném, tmavém místě.