Losos s rýží a zeleninou
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 125 g Rýže loupaná
- 400 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 14 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 791.1 mg
- Vláknina 7473.3 mg
- Vitamín A 7473.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě 15-20 minut, slijeme a necháme okapat. 
- 
                                2Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Očištěné papriky nakrájíme na kostičky. 
- 
                                3Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme v kastrole na 3 lžících oleje. Přidáme papriky a dusíme 6-8 minut. Vmícháme rajčata a vše prohřejeme. Přidáme uvařenou rýži, osolíme a opepříme. 
- 
                                4Omyté porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na rozehřátém oleji je opékáme asi 4 minuty po každé straně. Vyjmeme z pánve a přidáme k zelenině. 
- 
                                5Výpek v pánvi zředíme vínem, vzniklou šťávou pokrm podlijeme a dusíme ještě 3 minuty. 
- 
                                6Při podávání ozdobíme čerstvou bazalkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        