Vepřový bůček na pivě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřový bok
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Masox
  • 2 hrst Strouhanka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.83 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1253 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 443.8 mg
  • Vláknina 1598.1 mg
  • Vitamín A 1598.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce rozetřeme se solí. Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme krátce povařit. Sýr jemně nastrouháme, nať petrželky opláchneme a nasekáme najemno.

  • 2

    Vepřový bůček zbavíme kůže a nakrájíme na proužky dlouhé přibližně 5 cm a silné 1 cm.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso, které po všech stranách zprudka opečeme dozlatova. Pak zmírníme oheň a do pánve přilijeme vývar z Masoxu, opepříme, přidáme česnek se solí a nové koření. Vše promícháme a maso dusíme pod pokličkou doměkka. Na závěr šťávu zahustíme přimícháním strouhanky, zalijeme pivem. Omáčku alespoň 5 minut vaříme.

  • 4

    Podáváme s bramborami, poléváme pivní omáčkou. Porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu