Vepřový bůček na mateřídoušce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřový bok
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mateřídouška
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 267.7 mg
  • Vláknina 52.5 mg
  • Vitamín A 52.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme a opečeme na sádle po všech stranách.

  • 2

    Maso shrneme na polovinu kastrolu a přisypeme na druhou polovinu najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek,zpěníme, přisypeme špetku sušené nebo čerstvé nakrájené mateřídoušky a zamícháme.

  • 3

    Podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka.

  • 4

    K příloze je výborný bramborový knedlík s dušeným zelím.

Komentáře k receptu