Jehněčí v portské marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 85 mg
- Vláknina 1055 mg
- Vitamín A 1055 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 950.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nasekaný rozmarýn, zalijeme portským vínem. Jehněčí maso nakrájíme na menší kostky a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme maximálně 5 hodin uležet v chladnu. Ne déle, aby nepřevládla chuť portského vína.
-
2
Uleželé maso vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou od marinády, osolíme, opepříme a bohatě potřeme olejem. Napícháme na špízové jehly a grilujeme na rozpáleném roštu 10 minut za častého otáčení. Můžeme také opéct na grilovací pánvi.