Vepřový mozek s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 150 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 750 g Vepřový mozek
  • 800 g Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1194 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 1998.9 mg
  • Draslík 321.5 mg
  • Vláknina 482 mg
  • Vitamín A 482 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové mozky vložíme do teplé vody, odblaníme je, zbavíme žilek, opláchneme a necháme odkapat. Potom mozky rozsekáme nožem.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, přidáme kmín a za pozvolného míchání podusíme.

  • 3

    Nakonec přidáme vejce a za stálého promíchávání necháme zhoustnout.

  • 4

    Mozek s vejci ihned podáváme.

Komentáře k receptu