Pečená telecí kapsa s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 700 g Telecí plec
  • 30 g Oříšky piniové
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrst Datle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 150.5 mg
  • Draslík 1514.5 mg
  • Vláknina 10288.5 mg
  • Vitamín A 10288.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mase vyřízneme ostrým nožem kapsu.

  • 2

    Špenát spaříme ve vroucí vodě a nasekáme nahrubo, přidáme na kostičky nakrájené datle, bílek, piniové oříšky a promícháme. Kapsu v mase osolíme a naplníme směsí. Zašijeme jehlou a kuchyňskou nití.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 4

    V širokém pekáči rozpálíme polovinu oleje a maso ze všech stran orestujeme. Zalijeme vínem, přidáme na dílky nakrájené brambory, ochutíme solí, zbylým olejem a pečeme 50-60minut.

  • 5

    Poté kapsu nakrájíme na plátky, podáváme s brambory a vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu