Hovězí závitky plněné játry a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Játra drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Polévkové kostky Vitana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1360 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 209.7 mg
  • Draslík 469.2 mg
  • Vláknina 4256.8 mg
  • Vitamín A 4256.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Žampiony opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Okurku také nakrájíme na kostky. Vejce v misce metlou rozšleháme. V další misce smícháme worcesterovou omáčku, kečup a Vitanu.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, která opepříme a přisypeme plátky žampionů. Přilijeme trochu vína a vše přikryté dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby přilijeme víno. Ke konci dušení přimícháme nakrájenou okurku. Když jsou játra i žampiony měkké, přidáme rozšlehané vajíčko, osolíme a mícháme, až směs zcela zhoutne.

  • 3

    Hovězí maso rozdělíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, rozklepeme, opepříme a osolíme. Na ně rozprostřeme připravenou játrovou směs, zabalíme je a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovacími jehlami.

  • 4

    V pánvi rozpálíme zbylý olej a závitky na něm zprudka opečeme ze všech stran. Pak oheň zmírníme, přilijeme zálivku z worcesteru a kečupu a dusíme přikryté poklicí doměkka.

  • 5

    Podáváme s bramborami, přelité šťávou.

Komentáře k receptu