Hovězí závitky plněné zelím
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 18 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 78.5 mg
- Draslík 432.8 mg
- Vláknina 9554.4 mg
- Vitamín A 9554.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme hořčicí, obložíme vymačkaným kysaným zelím, zavineme a sepneme jehlou nebo párátky. 
- 
                                2Závitky zprudka opečeme po všech stranách na 2 lžících rozehřátého másla. Podlijeme vínem, pod pokličkou dusíme asi 45 minut. 
- 
                                3Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Papriky s jablky dusíme na rozehřátém másle cca 10 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. 
- 
                                4Závitky vyjmeme, ve vydušené šťávě rozmícháme zakysanou smetanu. 
- 
                                5Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        