Srnčí plátky zapečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Bramborová kaše
  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Pórek
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Česnek
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 2 g Olej rostlinný
  • 120 g Paprika červená
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1381 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 32.3 mg
  • Draslík 481.3 mg
  • Vláknina 5576.7 mg
  • Vitamín A 5576.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu zbavíme blan, maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, pórek na kolečka, červenou papriku bez jádřince na proužky, uzený sýr nastrouháme najemno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, plátky masa potřeme čenekem a na oleji osmažíme z obou stran. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj maso, zeleninu a žampiony spolu promícháme a zasypeme maso v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Nyní posypeme strouhaným sýrem, přilijeme smetanu a pečeme ještě 5 minut.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu