Srnčí plátky na majoránce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 300 g Srnčí kýta
  • 4.7 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 39 mg
  • Vláknina 1801 mg
  • Vitamín A 1801 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné srnčí kýty nakrájíme 2 plátky, odblaníme je, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme rozemnutou majoránkou a opečeme z obou stran na oleji. Mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 2

    Před koncem dušení zaprášíme moukou, znovu podlijeme a dodusíme.

  • 3

    Na talíři potřeme plátky masa hořčicí a posypeme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.

  • 4

    Podáváme s rýží a brusinkovým kompotem.

Komentáře k receptu