Jihočeská jehla z vepřové kýty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 123 g
 - Sodík 451 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 125.6 mg
 - Draslík 1203.1 mg
 - Vláknina 10206.3 mg
 - Vitamín A 10206.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na kostky, naskládáme do mísy a zasypeme nakrájenou zeleninou. Přisypeme sůl, pepř, hřebíček a bobkový list, zalijeme olejem, promícháme a necháme v chladu několik hodin při občasném zamíchání odležet.
 - 
                                3
Marinované maso napícháme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
 - 
                                4
Můžeme opéct na grilu, případně ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Během pečení obracíme a potíráme olejem nebo vypečenou šťávou.
 - 
                                5
Podáváme se sterilovaným celerem, nakládanými houbami a chlebem.