Jehněčí kotlety na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 23.48 g Máslo čerstvé
  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 106 mg
  • Draslík 535 mg
  • Vláknina 1700 mg
  • Vitamín A 1700 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a na krajích nařízneme. Naskládáme je na sebe do mísy proložené nakrájenou cibulí, a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme část másla a kotlety na něm z jedné strany prudce opečeme. Na horní strany dáme kousek másla, kotlety obrátíme a pečeme z druhé strany. Pak oheň zmírníme a pomalu je dopékáme doměkka.

  • 3

    Kotlety pečeme i s cibulí, ve které jsme je marinovali.

Komentáře k receptu