Plněná rajčata s křenovou šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 441.8 mg
 - Vláknina 4770 mg
 - Vitamín A 4770 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velká zralá rajčata omyjeme, osušíme a odřízneme jim vršky tak, aby se z nich vytvořila poklička i se stopkou. Rajčata vydlabeme pomocí lžíce, vydlabaný vnitřek osolíme a posypeme bílým pepřem.
 - 
                                2
Očištěný a omytý křen jemně nastrouháme. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme. Omyjeme a drobně nakrájíme řeřichu.
 - 
                                3
Do mísy vlijeme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na hustou šlehačku. Do šlehačky zamícháme nastrouhaný křen s řeřichou a naplníme rajčata. Ozdobíme je kukuřicí, zakryjeme odřezanými vršky a servírujeme.