Med z broskví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 218.9 mg
 - Vláknina 3364 mg
 - Vitamín A 3364 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dužinu z omytých, vypeckovaných a rozpůlených broskví rozmixujeme společně s citronovou šťávou a květovým medem, přimícháme 1 balení želírovacího prostředku bez cukru, pro poměr ovoce-cukr 3:1.
 - 
                                2
Ovocnou směs (můžeme přidat hrst broskvových listů svázaných kuchyňskou nití) za častějšího míchání přivedeme k varu ve větším hrnci. Doba vaření je různá, záleží na výrobci, proto je potřeba postupovat podle návodu na obalu. Uděláme želírovací zkoušku, je-li v pořádku, vytáhneme svazek broskvových listů a hotový med plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a ihned uzavřeme.