Jelení plátky na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Pažitka
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 900 g Jelení kýta
  • 300 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1364 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 141.5 mg
  • Draslík 747.3 mg
  • Vláknina 1098.3 mg
  • Vitamín A 1098.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, žampiony posekáme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, plátky masa osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran. Přidáme máslo, přisypeme žampiony se šunkou, osmahneme, posypeme pažitkou, podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se víno nevydusí na tuk.

  • 3

    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme žampiony se šunkou a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu