Jelení plátky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 200 g Cibule
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 5 g Pepř 4 barev
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 600 g Jelení maso
  • 20 g Čokoláda hořká
  • 50 ml Olej olivový
  • 5 ml Ocet malinový
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1955 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 153.4 mg
  • Draslík 830.4 mg
  • Vláknina 4727.3 mg
  • Vitamín A 4727.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 2 minuty opékáme. Přihodíme nakrájenou cibuli, bobkový list, tymián a barevný pepř a za stálého míchání restujeme asi 8 minut.Zalijeme červeným vínem a na mírném ohni povaříme asi 10 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Přidáme vývar a necháme 20 minut povařit.

  • 2

    V pekáči zatím rozpálíme olej, plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme 4 minuty z každé strany. Maso zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 10 minut, v průběhu maso jednou otočíme. Vyndáme z trouby a necháme zabalené 5 minut odpočinout.

  • 3

    Do omáčky přidáme malinový ocet a omáčku podle potřeby povaříme, musí mít konzistenci jako sirup. Do odstavené vmícháme nastrouhanou čokoládu, osolíme, opepříme a necháme čokoládu rozpustit.

  • 4

    Plátky masa rozdělíme na jednotlivé talíře a doplníme omáčkou.

Komentáře k receptu