Plněné křehké košíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr balkánský
  • 150 g Sýr Čedar
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Šalotka
  • 12 ks Křehké košíčky
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 1348.9 mg
  • Vláknina 7049.3 mg
  • Vitamín A 7049.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme šalotku, drobně ji pokrájíme a dáme do misky. Rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme je, nakrájíme na kostičky a přidáme k šalotce. Balkánský slaný sýr pokrájíme na kostičky. Kopr omyjeme a drobně posekáme. Očistíme a omyjeme žampiony a pokrájíme nadrobno. Sýr, žampiony a kopr přidáme do mísy k rajčatům, ochutíme pepřem a přimícháme olivový olej.

  • 2

    Připravenou směsí naplníme křehké košíčky (hotový výrobek), ozdobíme je nastrouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme je při 200°C přibližně 8-10 minut. Podáváme je teplé i studené.

Komentáře k receptu