Hovězí ledvinky na víně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí ledviny
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 557.2 mg
  • Draslík 588.3 mg
  • Vláknina 2084.3 mg
  • Vitamín A 2084.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 2

    Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, když začne zlátnout, přidáme okapané ledvinky, dobře je opečeme, vsypeme mouku, opepříme a za stálého míchání ještě chvíli opékáme. Zalijeme suchým bílým vínem, přikryjeme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme do měkka.

  • 3

    Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, osolíme a opečeme na rozehřátém másle.

  • 4

    Ledvinky osolíme a upravíme na talíře. Na ně navrstvíme připravené žampiony, posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu