Medovo-sýrové kornoutky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 50 g Hera
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Mandle plátky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 202.3 mg
  • Draslík 274 mg
  • Vláknina 2815 mg
  • Vitamín A 2815 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme měkké máslo s Herou, med a vyšleháme pěnu. Za stálého šlehání přidáme vejce a šleháme do doby, až se vše důkladně spojí. Přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, sůl, pepř, mletý zázvor a vlažnou vodu. Vše důkladně promícháme na hladké těsto.

  • 2

    Umícháme krém: omyjeme jarní cibulku, podélně ji rozřízneme, nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme měkký tvaroh, smetanu, omytou a drobně pokrájenou pažitku s petrželkou a žervé sýr Lučinu.

  • 3

    Plátky anglické slaniny osmažíme v teflonové pánvi dozlatova. Na omastku po slanině osmažíme dozlatova plátky mandlí.

  • 4

    Rozpálíme formu na přípravu vaflí a postupně v ní upečeme plátky těsta. Teplé upečené plátky stočíme do kornoutků, naplníme je tvarohovým krémem, ozdobíme mandlemi a anglickou slaninou. Kornoutky podáváme studené.

Komentáře k receptu