Medovo-sýrové kornoutky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 200 g Tvaroh jemný
 - 50 g Hera
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Mandle plátky
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 202.3 mg
 - Draslík 274 mg
 - Vláknina 2815 mg
 - Vitamín A 2815 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme měkké máslo s Herou, med a vyšleháme pěnu. Za stálého šlehání přidáme vejce a šleháme do doby, až se vše důkladně spojí. Přidáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, sůl, pepř, mletý zázvor a vlažnou vodu. Vše důkladně promícháme na hladké těsto.
 - 
                                2
Umícháme krém: omyjeme jarní cibulku, podélně ji rozřízneme, nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme měkký tvaroh, smetanu, omytou a drobně pokrájenou pažitku s petrželkou a žervé sýr Lučinu.
 - 
                                3
Plátky anglické slaniny osmažíme v teflonové pánvi dozlatova. Na omastku po slanině osmažíme dozlatova plátky mandlí.
 - 
                                4
Rozpálíme formu na přípravu vaflí a postupně v ní upečeme plátky těsta. Teplé upečené plátky stočíme do kornoutků, naplníme je tvarohovým krémem, ozdobíme mandlemi a anglickou slaninou. Kornoutky podáváme studené.