Zapékaný květák s libečkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Květák
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Libeček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Adžika
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 176.7 mg
  • Draslík 997.1 mg
  • Vláknina 11440.7 mg
  • Vitamín A 11440.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdělíme na růžičky květák a povaříme.

  • 2

    Do vymazané mísy dáváme plátky brambor, osolíme, opepříme a posypeme libečkem.

  • 3

    Poté klademe povařený květák posypaný adžikou.

  • 4

    Vrstvíme a končíme brambory.

  • 5

    Vejce rozmícháme s nastrouhanými sýry a česnekem a zalijeme navrstvenou směs.

  • 6

    Dáme plátky rajčat a pečeme.

Komentáře k receptu