Kančí maso s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí maso
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 100 g Pórek
  • 50 g Cibule
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Pepř černý celý
  • 8 g Sůl
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 100 g Křen
  • 50 g Mandle plátky
  • 100 g Šunka dušená
  • 480 g Knedlík kynutý
  • 1500 ml Voda pitná
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 66.8 mg
  • Draslík 133.1 mg
  • Vláknina 6883.7 mg
  • Vitamín A 6883.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné kančí maso nakrájíme na větší kousky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pórek pokrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, křen nastrouháme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Osolíme, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, přidáme kousky masa, přihodíme kostku Masoxu, nové koření, celý pepř a vaříme zvolna do měkka.

  • 3

    Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky šunky, osmahneme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, opatrně přilijeme do hrnce. Když bude maso měkké a omáčka správně hustá, zakápneme ji citronovou šťávou, dochutíme cukrem, přimícháme strouhaný křen, mandlové lupínky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

  • 4

    Omáčku s masem rozdělíme na talíře, podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu