Kančí plátky zapečené se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí kýta
  • 1000 g Zelí kysané
  • 300 g Houby čerstvé
  • 300 g Jablka
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín drcený
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 600 g Brambory pečené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 871.5 mg
  • Vláknina 20946.7 mg
  • Vitamín A 20946.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, houby nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Houby s jablky promícháme se zelím. Pekáček vymažeme sádlem, na dno nasypeme polovinu zelné směsi, na ni vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a zakryjeme druhou polovinou zelné směsi. Pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. Pokud možno nepodléváme. Maso i zelí pustí dostatek šťávy.

  • 2

    Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem.

Komentáře k receptu