Kančí plátky s trnkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Med včelí
  • 15 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Cukr krupice
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 1000 g Kančí kýta
  • 40 g Marmeláda rybízová
  • 20 g Solamyl
  • 14.09 g Olej slunečnicový
  • 200 g Trnky
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1212 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 409.8 mg
  • Vláknina 10800 mg
  • Vitamín A 10800 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněnou kančí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, česnek prolisujeme, plátky masa okořeníme mletým jalovcem, tymiánem a potřeme česnekem. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme trnky, cukr, když začne cukr karamelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme rybízovou marmeládu a dusíme, až trnky změknou.

  • 2

    Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, osolíme, opepříme a dochutíme medem.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm uleželé plátky masa z obou stran. Maso upravíme na talíře, přelijeme trnkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo rýží.

Komentáře k receptu