Kančí plátky s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kančí kýta
  • 50 g Marmeláda rybízová
  • 60 ml Víno červené
  • 22.22 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 185.4 mg
  • Vláknina 2583.1 mg
  • Vitamín A 2583.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranč oloupeme, nakrájíme na kostičky (odstraníme jádra) a přidáme do hrnce k pomerančové šťávě. Přilijeme víno, přidáme zavařeninu, cukr a chvilku povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Je-li omáčka málo hustá, přimícháme škrob rozmíchaný ve vodě a povaříme.

  • 2

    Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme, osolíme, lehce obalíme v mouce a osmažíme na oleji.

  • 3

    Usmažené řezy servírujeme s omáčkou.

Komentáře k receptu