Parma s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1033 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 594 mg
 - Vláknina 6542.3 mg
 - Vitamín A 6542.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory ve slupce uvaříme 7 minut v osolené vodě, ještě teplé propláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve velké pánvi rozhřejeme olej, přidáme bramborové plátky a opečeme dozlatova ze všech stran, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Ančovičky, česnek a ocet rozmixujeme na pyré, postupně vmixujeme olej, až je konzistence tekutá, přelijeme do misky a vmícháme nadrobno nasekaný estragon.
 - 
                                3
Porce ryby zbavíme kostí, kůži nařízneme a vetřeme do povrchu sůl a pepř. Opečeme na rozpáleném olivovém oleji 3 minuty na straně s kůží a 2 minuty na opačné straně.
 - 
                                4
Na talíře rozložíme opečené bramborové plátky a na ně porce ryby, vše teplé a přelijeme ančovičkovou omáčkou.