Soljanka z uzeného masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 400 g Klobása uzená
  • 400 g Uzené maso vařené
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 8 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 2547 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 444.3 mg
  • Vláknina 8532.6 mg
  • Vitamín A 8532.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškábeme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně nakrájíme i klobásu. Okurky nakrájíme na menší kousky. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou klobásu a pak přidáme kolečka cibule. Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme vývar, přisypeme nakrájené okurky, papriky a brambory, přidáme bobkový list, opepříme, osolíme, promícháme a vaříme na mírném ohni 30 minut.

  • 3

    Potom do hrnce přidáme nakrájené uzené maso a polovinu zakysané smetany, ochutíme paprikou a necháme ještě 10 minut za občasného míchání vařit.

  • 4

    Podáváme s plátkem citronu, posypané nasekaným koprem a lžící zakysané smetany uprostřed.

Komentáře k receptu