Gruzínská soljanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2335 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 674 mg
  • Vláknina 6095.5 mg
  • Vitamín A 6095.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou svíčkovou nakrájíme přes vlákno na hranolky a osmahneme za stálého míchání na oleji.

  • 2

    Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, osmahneme a vmícháme na nudličky nakrájenou okurku, víno, kečup, pepř, sůl a utřený česnek. Vše podusíme asi 5 minut.

  • 3

    Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu