Bažantí prsíčka na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 40 g Olej olivový
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Majoránka
  • 2 g Kmín drcený
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 750 g Bažantí prsa
  • 800 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 1091.8 mg
  • Vláknina 5098.4 mg
  • Vitamín A 5098.4 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažantí prsíčka osolíme, opepříme, hříbky nakrájíme na plátky, tvrdý sýr nastrouháme. Pekáček vymastíme olejem, přiložíme prsíčka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut. Nyní přilijeme 1/2 vína, posypeme majoránkou a pečeme asi 1/4 hodiny. Prsíčka zasypeme strouhaným sýrem, přidáme plátky hříbků, kmín, přilijeme zbytek vína a dopečeme.

  • 2

    Prsíčka se sýrem upravíme na talíře a podáváme s bramborem na různý způsob.

Komentáře k receptu