Divoká kachna se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 150 g Cibule
  • 50 g Jablka
  • 40 g Kompot brusinkový
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 2 g Nové koření celé
  • 5 g Citronová kůra
  • 1200 g Kachna divoká
  • 80 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1407 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 191.2 mg
  • Draslík 1305.5 mg
  • Vláknina 7769 mg
  • Vitamín A 7769 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme a také nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, jablka, zeleninu, slaninu a osmažíme dorůžova. Přiložíme kachnu, okmínujeme, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou kůrou, mletým pepřem, celým novým kořením, pekáč vložíme do trouby a za občasného podlévání a polévání vypečeným tukem pečeme doměkka.

  • 2

    Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, výpek se zeleninou v pekáči rozmixujeme dohladka, přilijeme víno, přisypeme scezené brusinky, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře k receptu