Divoká kachna nadívaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Brambory
  • 60 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Ořechy lískové
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 80 g Strouhanka
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 600 g Bramborový knedlík
  • 1200 g Kachna divoká
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1257 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 215.7 mg
  • Draslík 681.5 mg
  • Vláknina 3199.3 mg
  • Vitamín A 3199.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablko s bramborem oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, přisypeme drcené oříšky, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou, zašijeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, na povrch kachny položíme ještě několik hoblinek másla, podlijeme troškou vývaru, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme doměkka.

  • 2

    Kachnu s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu