Těstoviny se smetanovou omáčkou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 216.6 mg
  • Vláknina 8362.3 mg
  • Vitamín A 8362.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.

  • 2

    Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.

  • 3

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, zakápneme citronovou šťávou, přilijeme vývar a chvíli necháme vařit. Potom vmícháme zakysanou smetanu a znovu krátce povaříme. Omáčku dochutíme pepřem a solí, přimícháme nasekané bylinky. Část bylinek necháme stranou na posypání.

  • 5

    Uvařené těstoviny slijeme přes síto a smícháme je s připravenou omáčkou.

  • 6

    Těstovinovou směs rozdělíme na talíře, posypeme zbylými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu