Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Losos uzený
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 7991.8 mg
  • Vitamín A 7991.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, vložíme těstoviny, vaříme je 8 minut. Zatímco se těstoviny vaří, necháme v jiném menším hrnci rozehřát máslo, na kterém za občasného míchání opékáme 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bílé víno, povaříme, dokud se 2/3 objemu nevyvaří. Následně přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 2 minuty. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přidáme na menší kousky nakrájeného uzeného lososa, kopr a šťávu z citronu. Nakonec scedíme těstoviny, nalijeme na ně smetanovou omáčku, promícháme. Těstoviny pak na talíři ozdobíme kouskem citronu.

Komentáře k receptu