Kaviár z husích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra husí
  • 50 g Petržel - nať
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 960.4 mg
  • Draslík 559.5 mg
  • Vláknina 2750 mg
  • Vitamín A 2750 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Připravíme pánev a rozpálíme na ní sádlo. Vhodíme na něj cibuli, orestujeme ji a jakmile je opečená dozlatova, přidáme na ni husí játra a ještě dalších 10 minut restujeme.

  • 2

    Zatímco se játra restují, v menším hrnci natvrdo uvaříme 5 vajec. Pak je zchladíme, oloupeme skořápku a vejce nasekáme nadrobno. Nasekaná vejce s orestovanými husími játry umeleme v mlýnku. Potom umletou směs ještě dosolíme a dopepříme. Mažeme na pečivo a zdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu