Taštičky s kachním masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Řeřicha
  • 450 g Kachní prsa
  • 200 g Zelí čínské
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Salát ledový
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Rýžový papír
  • 4 dl Voda pitná
  • 6 dl Bujón slepičí
  • 1 dl Pasta Sambal Oelek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 847.1 mg
  • Vláknina 4942.3 mg
  • Vitamín A 4942.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa bez kůže omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V menším hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujon, vložíme do něj maso a pomalu ho vaříme 15 minut.

  • 2

    Plátky rýžového papíru dáme do misky s vodou, aby byly vláčné. Omyjeme listy salátu, vodu setřepeme a necháme salát v sítu okapat.

  • 3

    Očištěné čínské zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky, které přidáme k zelí. Jarní cibulku s česnekem očistíme, omyjeme, cibulku zešikma nakrájíme na proužky, česnek posekáme. Bazalku a koriandr omyjeme a pokrájíme na nudličky. Uvařené maso vyjmeme sítem a s pokrájenou zeleninou a bylinkami přidáme k zelí. Zeleninu s masem ochutíme malinovým octem, sójovou a rybí omáčkou. Vše důkladně promícháme. Piniové oříšky osmažíme dozlatova v suché teflonové pánvi a přidáme je do mísy k salátu. Ještě ho pokapeme chilli olejem a sezamovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme. Omyjeme řeřichu, necháme ji okapat a rozložíme ji na talířky.

  • 4

    Rozložíme listy salátu, do jednoho až dvou listů dáme masovo-zeleninovou náplň, zabalíme do závitku a takto připravený závitek zabalíme do rýžového papíru. Rýžové taštičky položíme na řeřichu. Ke každé porci podáváme malou mističku se sambalovou omáčkou.

Komentáře k receptu