Srnčí kýta pečená na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 150 g Cibule
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 12 g Sůl
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 15 g Zázvor mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1454 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 51.8 mg
  • Draslík 491 mg
  • Vláknina 5475 mg
  • Vitamín A 5475 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso odblaníme, očistíme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, uzený bůček na kostičky. Do pekáčku vložíme máslo, vsypeme cibuli s bůčkem, přiložíme maso vcelku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme po troškách vodou.

  • 2

    Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu