Vepřové závitky se žampiony a šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Vepřová kýta
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 1412.7 mg
  • Vláknina 4779.5 mg
  • Vitamín A 4779.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme a osušíme, naklepeme. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé rozetřeme pepř a sůl. Plátek masa stočíme stranou s hořčicí dovnitř a zajistíme proti rozvinutí párátky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.

  • 3

    Žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat. Odřízneme kloboučky a rozčtvrtíme je. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší nudličky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, pak přisypeme houby a 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem, solí, přilijeme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.

  • 5

    Závitky podáváme společně se směsí z pánve.

Komentáře k receptu