Okurkový salát s jogurtem a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 495.9 mg
  • Vláknina 2799.7 mg
  • Vitamín A 2799.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Mátu opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, několik lístků odložíme, zbytek nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme s nakrájenou mátou, jogurtem, medem, olejem a octem. Jogurtovou směs podle chuti opepříme i osolíme, pak ji důkladně smícháme s nakrájenými okurkami. Salát rozdělíme do servírovacích misek, poprášíme lehce paprikou, ozdobíme lístky máty a podáváme.

Komentáře k receptu