Pravé italské tiramisu s amaretti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 49 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 150 g Sušenky Amaretti
  • 400 g Mascarpone
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Káva Espresso
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1408 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 391.7 mg
  • Draslík 213.7 mg
  • Vláknina 3825 mg
  • Vitamín A 3825 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům v míse přidáme změklé máslo, rozmícháme je, přisypeme cukr a nakonec přidáme mouku. Vše metlou dobře promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem, na který natřeme těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vložíme dovnitř a pečeme 4 minuty. Když oplatku vytáhneme z trouby, hned ji stočíme kolem sklenice, aby se vytvarovala a necháme ji takto úplně vychladnout. Vytvoříme tak korpus.

  • 2

    V další misce ušleháme žloutky s cukrem, přidáme k nim smetanu a sýr mascarpone, rozmícháme. Naplníme směs do sifonové láhve a vpustíme do ní plyn ze dvou bombiček. Necháme láhev vychladit. Podrtíme sušenky amaretti a na každý talíř dáme lžíci takto vytvořené drti. Do ní postavíme oplatkový korpus, který z poloviny naplníme směsí vytvořenou v sifonové lahvi. Pak posypeme drtí ze sušenek a vlijeme 2 lžičky espressa a přidáme další část směsi ze sifonu. Opět přidáme drť, kávu a smetanovou směs ze sifonu. Nakonec opět posypeme sušenkovou drtí a pro ozdobu ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu