Pravé italské panettone

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Brusinky
  • 100 g Rozinky
  • 100 g Rozinky zlaté
  • 100 g Mandle
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 254.5 mg
  • Draslík 64.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr smícháme s droždím a polovinou mléka a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Kvásek zapracujeme do mouky, přidáme zbytek mléka, vejce a hnětačem vypracujeme těsto.

  • 3

    Když drží pohromadě přidáme máslo nakrájené na kostičky.

  • 4

    Nakonec přidáme sušené ovoce a mandle.

  • 5

    Promícháme, dáme do sáčku a necháme přes noc v lednici.

  • 6

    Poté dáme do papírového košíčku na pannetone do dortové formy o průměru 22 cm a pečeme 40-50 minut na 150 °C.

Komentáře k receptu