Kuře pečené na portském víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 1.5 dl Víno portské
  • 0.5 dl Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 179.4 mg
  • Draslík 467.3 mg
  • Vláknina 290.5 mg
  • Vitamín A 290.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Každé stehno pak ještě obalíme dvěma plátky slaniny, které připevníme párátky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a stehna na něm opečeme z obou stran. Do pánve přilijeme portské víno a pomerančovou šťávu, přidáme nové koření, podle chuti pepř a sůl, vše promícháme a pod pokličkou na mírném ohni 30 až 40 minut dusíme. Během dušení stehna přeléváme výpekem, v případě potřeby přilijeme portské víno.

  • 3

    Vhodnou přílohu jsou vařené brambory nebo kdoule.

Komentáře k receptu